Súlycsoport Nélküli Magyar Bajnokság

OSU.HU, Dec 5, 2009.

  1. OSU.HU

    OSU.HU Genshitsu Shibu

    Felnőtt férfi, női "A" kategóriás súlycsoport nélküli Magyar Bajnokság, 2009. december 5.
    Férfi kategóriában kilencen neveztek. Mindkét versenyzőnknek kedvezett a sorsolás, a nyolc között kezdtek a négy közé jutásért.

    Súlycsoport Nélküli Magyar Bajnokság
    Beutl Tamás
    1. dan ("A" kat.) IV. helyezett
    Óvári Máté 4. kyu ("A" kat.) -

    Óvári Máté ellenfele egy, az "A" kategóriát vállaló "B" kategóriás versenyző volt, aki azonban több, mint 25 kg-val nehezebb volt Máténál. Máté nagyon keményen állta a sarat, amennyire lehetett, igyekezett ellenfelét ütőtávon kívül tartani, támadásai technikásak voltak, védekezései hatékonyak. A tiszta küzdőidőben nem született találat, a döntetlent követően hosszabbítás következett. A hosszabbításban változatlanul folyt tovább a küzdelem, Máté szép elmozgásaival és jó kombinációival továbbra sem hagyta ellenfelét kibontakozni. Sajnos a küzdelem során Máté egy oroshi kakato geri-vel meghúzta magát, ami a későbbiekben hátráltatta a küzdelemben. A hosszabbításban sem született döntés, következett a második hosszabbítás. Máté továbbra is keményen állta a sarat, bár már látszott, hogy ellenfele jelentős súlytöbblete kezdte kifárasztani, és izomsérülése is hátráltatta. Sajnos mindezek együttes hatására Máté a küzdőidő végére kifáradt, és izomhúzódása egy kombináció során annyira megzavarta, hogy ez mozgásában is láthatóan jelentkezett, amit a bírók ellenfele részére találatnak értékeltek. Ezzel a wazaarival nyert végül ellenfele. Máténak sajnos nem sikerült a négy közé jutnia, de nem sok hiányzott. Máté technikássága és kiváló küzdőszelleme bíztató a jövőre nézve.

    Beutl Tamás első ellenfele nem jelent meg, Tamást a bírók győztesnek hirdették, ezzel a legjobb négy közé jutott. A döntőbe jutásért az a karatéka volt az ellenfele, aki később a bajnoki címet is megszerezte. Tamás sajnos kissé megkésve vette fel a küzdelmet és ellenfele meg tudta szerezni a vezetést. Tamás állta a harcot, de ellenfele jelentős erőfölényével nem bírt, így végül nagyon erős chudan tsuki-val ellenfele nyert. Tamásnak a harmadik helyért kellett küzdenie. Tamás itt már sokkal jobb formát mutatott, többször is nagyon komolyan megszorította ellenfelét, azonban ellenfele korábbi küzdelmében mutatott gyenge pontjait nem sikerült kellően hatékonyan támadnia. A tiszta küzdőidő döntetlennel végződött, következett a hosszabbítás. Eddigre mindkét versenyző már láthatóan fáradni kezdett, mindkét oldalon voltak kisebb megingások. Tamás a hosszabbítás vége előtt sajnos kicsit leeresztett, amit ellenfele kihasznált és találatot szerzett, amivel nyert is. Tamás így a negyedik helyen végzett, oklevelet és bronzérmet szerezve.

    2009 Súlycsoport Nélküli Magyar Bajnokság ​.jpg
     
    #1 OSU.HU, Dec 5, 2009
    Utolsó frissítés dátuma: May 11, 2020
Címkék:

  • Folyamatos tagfelvétel!

    Gyerek - felnőtt, haladó - kezdő Kyokushin Karate edzés, Kick-box oktatás és Defendo önvédelmi képzés – Reális önvédelem. Budapest X., XIII. és XVIII. kerületeiben. Edzőtábor, verseny, privát tréning.

     

    Kyo/defendo/kick-box.jpg